Adriana Henderson – cetățean american de origine română, a început să se gândească cum poate să ajute românii care s-au născut cu povara grea a unei boli, pe nume hemofilie, care le chinuia trupurile şi pentru care medicaţia pentru supravieţuire era aproape inexistentă în România.

A înfiinţat în Statele Unite S.T.A.R. (Start Thinking About Romanian) Children Relief, acesta fiind începutul unei minunate prietenii între Adriana şi bolnavii de hemofilie din România.

În anul 2005, la 5 ani după înfiinţarea S.T.A.R. Children Relief, Adriana Henderson vine în România şi lansează PRIMA TABĂRĂ MEDICALĂ din ROMÂNIA, având target copiii hemofilici. “Camp Ray of Hope “- avea să devină an după an copilul de suflet al Adrianei Henderson, înconjurat de sponsori americani dispuşi să se implice cu generozitate în construirea oazei miraculoase în care timp de o săptămână pe an, 40 de copii să se scalde în bucurie, în uitarea celor rele, în prefigurarea şi construirea stimei de sine şi a visului de mâine.

Din anul 2010, Camp Ray of Hope îşi lărgeşte activitatea cu o nouă componentă – Oncopediatria, numărul copiilor beneficiari atingând 120/an iar în anul 2015 s-au alăturat şi copiii cu talasemie.

În ultimii zece ani, organizatorii Camp Ray of Hope au participat la numeroase workshopuri şi conferinţe în USA şi Europa, dar în mod special în poziţia de voluntar în cadrul NACCHO and Serious Fun Children’s Network unde au achiziţionat conceptul revoluţionar de Recreere Terapeutică, o tehnică introdusă în premieră de Serious Fun Camp. Succesul Camp Ray of Hope de-a lungul celor peste 10 ani de activitate organizatorică în România şi a experienţei de înaltă calificare profesională, a fost încununat de numeroase Premii Internaţionale şi de recunoaşterea eforturilor în lumea marilor organizatori de tabere terapeutice de specialitate.

Eforturile noastre în cei peste 10 ani de tabere, au schimbat în bine viaţa a sute de copii cu suferinţe cronice din România.

Suntem SINGURA TABĂRĂ SPECIALIZATĂ ÎN TERAPIE – RECREAȚIONALĂ DIN ROMÂNIA pentru copii cu hemofilie, cancer şi boli rare.

Taberele noastre sunt GRATUITE pentru participanţi.

Alături de voluntari din Statele Unite, Canada, Anglia, Italia, copiii trăiesc experienţe şi învăţături ce vor deveni investiţii la Banca Sufletului, menite să îi ajute în depăşirea a încă unui an – nu de puţine ori greu, până la următoarea întâlnire.

Între două cure de citostatice – şi nu numai, copiii petrec alături de voluntarii din străinătate şi de cei din România, o săptămână de vis, săptămâna care de la an la an îşi schimbă tematica.

În anul 2015, în România, îşi face apariţia Asociația Non Guvernamentală Non Profit Româno Americană “Împreună pentru O Rază de Speranță”, omologa S.T.A.R. Children Relief din USA.

Scopul nostru principal este:

Organizarea de tabere pentru copii bolnavi de hemofilie, copii bolnavi oncologici şi cei care suferă de boli rare.