Anual, începând din anul 2009, Asociaţia Română de Hemofilie – Sucursala Covasna organizează Ziua Familiilor.
Scopul întâlnirii este fundamentat de necesitatea privind întărirea legăturilor între bolnavii care suferă de această boală şi familiile lor.
În deschidere, domnul Trucki Mihaly, preşedintele sucursalei a salutat pe cei întruniţi la această sărbătoare, după care domnul Andrei Daniel, preşedintele asociaţiei naţionale, a prezentat situaţia hemofiliei din ţară.
Este normal să fim încă nemulţumiţi, spune Daniel, totuşi s-a îmbunătăţit simţitor tratamentul medicamentos pentru cei care suferă de această boală, în special pentru copii prin programul de profilaxie, datorită demersurilor şi campaniilor continue organizate de Asociaţia Română de Hemofilie adresate Guvernului României. A arătat că deşi hemofilici sunt puţini ca număr, ei pot pune presiune pe Guvernul României prin organizarea de conferinţe şi campanii de sensibilizare a opiniei publice. Acesta a avut cuvinte de apreciere faţă de activitatea sucursalei noastre şi a împărţit cărţi şi broşuri privind hemofilia familiilor prezente.
La aceste manifestări a Asociaţiei Române de Hemofilie au participat şi membrii sucursalei locale.
Domnul Kiss László, secretarul judeţului Covasna a prezentat darea de seamă a sucursalei locale. Domnul Kiss a subliniat unitatea celor care suferă de această boală. Asociaţia trebuie să lupte în continuare, pentru ca tinerii de astăzi să nu devină persoanele cu handicap de mâine, nici o persoană cu hemofilie să nu trăiască în suferinţă, durere, dizabilitate sau cu perspectiva unei vieţi mai scurte.
Sucursala Covasna a fost întotdeauna o punte între cele două asociaţii naţionale. Odată cu noile alegeri s-au schimbat foarte multe în asociaţia din Ungaria, dar la întâlnire s-a afirmat dorinţa de a continua cooperările între reprezentanţii hemofilicilor din România şi Ungaria.
În continuare Daniel Andrei, preşedintele ARH, cât şi Péter Nagy şi Gömbös Erzsébet, membrii bordului Societăţii Maghiare de Hemofilie din Ungaria au răspuns la întrebările celor prezenţi.
Doamna Gömbös era foarte impresionată de faptul că cei mici au profilaxie în România şi ne ţine pumnii pentru a se reuşi şi cu adulţii acelaşi lucru.
Partea a doua a întâlnirii a fost destinată bucuriei şi a sărbătorii evenimentului. Familiile au discutat despre problemele lor, și-au făcut cunoştinţe şi prieteni noi, s-au jucat fotbal.